Στο διάδρομο καίω περισσότερο.Αλήθεια ή ψέμα;

Υπηρεσίες

Χρήσιμα

Συνταγές

Ψέμα.

Έρευνες έχουν δείξει οτι για το ίδιο άτομο, με την ίδια ένταση,στον ίδιο χρόνο και με όλες τις παραμέτρους ίδιες πρώτο σε κατανάλωση θερμίδων έρχεται το στέπερ, δεύτερο το ελληπτικό, τρίτος ο διάδρομος, τέταρτο το όρθιο ποδήλατο και τέλος πέμπτο το καθιστό ποδήλατο.

Πρέπει όμως να συμπεριλάβουμε τις προσωπικές ιδιαιτερότητες του καθενός.

Αν λοιπόν κάποιος έχει πρόβλημα στα γόνατα, ανάλογα με το πρόβλημα, ίσως πρέπει να αποκλείσουμε το στέπερ και τον διάδρομο και να συστήσουμε ελληπτικό ή καθιστό ποδήλατο και αντίστοιχα για άλλα προβλήματα.Πρέπει λοιπόν να συμβουλευτούμε την άποψη ειδικού σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος πρέπει να συνυπολογίσουμε την διάθεσή μας, αν δεν έχουμε κάποια παράμετρο για να αποκλείσουμε κάποιο όργανο.Αν λοιπόν θεωρήσουμε οτι το στέπερ κάνει για μας αλλά δεν μας αρέσει σαν κίνηση, είναι λογικό και επόμενο να μην δώσουμε την αναμενόμενη ένταση που χρειάζεται, για να έχουμε τις καύσεις που αναμένουμε.Σε αυτή την περίπτωση αν μας αρέσει περισσότερο το καθιστό ποδήλατο, θα ήταν προτιμότερο να κάνουμε εκεί, με την απαιτούμενη ένταση, ώστε να έχουμε και τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Άλλωστε για να έχουμε την μέγιστη δυνατή καύση λίπους, αν αυτό είναι που μας ενδιαφέρει, πρέπει να κάνουμε από 20΄αερόβιας άσκησης και μέχρι τα 45΄.Η ένταση με την οποία πρέπει να κάνουμε είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διάρκεια.Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τη μέγιστη χρονική διάρκεια που μπορούμε, μέχρι τα 45΄, με την μέγιστη δυνατή ένταση που μπορούμε. Άρα δεν μας ενδιαφέρει τόσο το μηχάνημα όσο το να μπορέσουμε να βρούμε τον ρυθμό εκείνο που θα μας επιτρέψει με σταθερή ένταση να φτάσουμε τον επιθυμητό χρόνο.

 

Σημάδης Θεόδωρος
Personal Trainer-Group Exercise TrainerΔιεύθυνση Ιατρείου

Πλάτωνος 52, Εύοσμος
(με Σμύρνης γωνία, 2ος Όροφος)
Θεσσαλονίκη

Τηλ-Φαξ: 2310 77 67 97
Κιν.: 6932 610 187
E-mail: ss.diaitologos@gmail.com

Μόνο κατόπιν ραντεβού.

Στο Facebook